Tevreden huurders door transparantie in reparatieonderhoud.

Ziezodan vergroot inzicht in en de efficiëntie van niet planmatig reparatieonderhoud. Doordat we het proces en de communicatie rondom het melden, plannen en repareren vereenvoudigen op een geautomatiseerd platform.

Ga met ons in gesprek
VEELVOORKOMENDE DILEMMA’S BIJ VASTGOEDBEHEERDERS

Statusvragen van bewoners

Geen inzicht in de status van de storingsmelding, omdat de informatie niet bekend is bij het Klant Contact Centrum van de vastgoedbeheerder.

Aansturing onderhoudsbedrijven

De aansturing van onderhoudsbedrijven blijkt een volle dagtaak met allerlei uitdagingen, waarbij er weinig grip is op de servicebeleving van de huurder.

Garantieproces

Garantieproces (überhaupt afwijkende proceslijnen) is niet overzichtelijk, laat staan controleerbaar.

Oplossingen

Ga voor een transparanter onderhoudsproces

We elimineren de inefficiënte handelingen en contactmomenten met het KCC, de huurder en de onderhoudspartij. Dit zorgt bij de huurder voor een frictieloze ervaring en geeft jouw organisatie een transparante meldingsomgeving, die volledig geautomatiseerd inzicht geeft in alle openstaande en opgeloste storingen.

Inzicht in statusvragen

Inzicht in statussen

Alle meldingen van reparatieverzoeken en de status hiervan zijn direct en gemakkelijk inzichtelijk

Eenvoudige aansturing

Eenvoudige aansturing

Het aansturen van onderhoudsbedrijven op actuele data, wordt eenvoudiger door ons realtime dashboard

Meervoudige storingen

Meervoudige storingen melden

Een huurder kan zelf snel en eenvoudig een meervoudige storingsmelding doen.

Wat is Ziezodan

Ziezodan voor vastgoedbeleggers

Ziezodan is een dienstverlener en digitale partner in het vastgoed-onderhoudsdomein. Wij brengen huurders, vastgoedbeheerders en onderhoudsbedrijven samen op een gebruiksvriendelijk platform. De afwikkeling van melding naar oplossing verloopt sneller, soepeler, gebruiksvriendelijker en transparanter voor alle betrokken partijen. Zo vereenvoudigen wij het hele onderhoudsproces. Van storingsmelding voor de huurder, uitgebreide opdrachtomschrijving voor reparatiebedrijven tot aan overzichtelijke dashboards voor jou als vastgoedbeheerder.

Relaxte vastgoedbeheerder
Hoe werkt Ziezodan

Een gebruiksvriendelijke oplossing

Voor alle betrokkenen is Ziezodan een fijne gebruiksvriendelijke oplossing. Voor vastgoedbeheerders betekent het werken met Ziezodan; minder contactmomenten met reparatiebedrijven, realtime inzicht in de status en openstaande storingsmeldingen per eenheid, en een huurder die sneller goed geholpen wordt.

Meer aandacht voor de huurder

Door het digitaal melden en het overnemen van de KCC taak van de vastgoedbeheerder, komt er capaciteit vrij in jouw organisatie die ingezet kan worden voor meer aandacht voor de bewoners.

Eenvoudig & snel

Binnen 3 minuten meldt een huurder zijn of haar storing binnen of buiten de woning eenvoudig via de chatbot.

Dashboards

Realtime inzicht in

Realtime inzicht
Spreiding van openstaande storingen
Statussen en opgeloste storingen
First-time-fix scores

Deze vastgoedbeheerders gingen je voor...

Een partnerschap met een gezamenlijk doel

Robert Dalenoort (hoofd afdeling Technisch Management Real Estate bij Syntrus Achmea) zocht naar een disruptieve werkwijze voor reparatieonderhoud en kwam uit bij Ziezodan. Inmiddels is het uitgegroeid tot een partnerschap met een gezamenlijk doel: impact maken op de vastgoedsector.

Lees verder

We zijn gekoppeld met...

Veelgestelde vragen

Antwoorden voor vastgoedbeheerders

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt. Hieronder vind je antwoord op een aantal vragen die ons vaker zijn gesteld door vastgoedbeheerders, zoals woningcorporaties.

Heb je een andere vraag of wil je meer weten? Neem dan contact op met ons.

 • Haalt een oplossing als Ziezodan ons de oren en ogen niet van onze bewoners af?

  Door het gebruik van Ziezodan neemt de aandacht af die het proces van reparatieverzoeken vergt. Zo blijft er tijd over om kwalitatief te besteden aan contact met huurders. Door het digitaal melden en het overnemen van de KCC taak van de vastgoedbeheerder komt er capaciteit vrij in jouw organisatie die ingezet kan worden in aandacht voor de bewoners. Door het inzicht dat Ziezodan geeft in de uitgevoerde storingen wordt snel duidelijk of het incidenten betreft of dat er structurele problemen zijn met een woning. Zo kan pro actief worden geacteerd en hoef je niet te wachten tot er klachten ontstaan.

 • Hoe meten jullie de huurderstevredenheid

  Ziezodan meet de tevredenheid over de (oplossing van de) reparatiemelding. Aangezien bekend is dat het niet juist oplossen van storingen leidt tot ontevreden bewoners besteden wij alle aandacht aan dit specifieke onderdeel. Door de volledige transparantie van het proces is een bewoner altijd op de hoogte van de afspraken. Alleen dit al leidt tot meer begrip en minder ontevredenheid. Daarnaast vragen wij altijd feedback na elk bezoek. Deze feedback is voor Ziezodan de basis voor continue verbetering.

 • Hoe lang duurt het implementatieproces?

  Het implementatieproces neemt ongeveer drie maanden in beslag. Dat lijkt veel maar het meeste werk doen wij aan de achterkant voor jou. Het informeren van de huurders over het nieuwe proces, het inrichten van de juiste beslisboom, de afspraken maken met de onderhoudspartijen en het inrichten van de financiële afspraken.

 • Hoe labelen jullie storingen vanuit nieuwbouw? Hoe gaan jullie om met onze afgesproken service garantie?

  In het Ziezodan platform kan per object worden geconfigureerd welke weg een gemelde storing moet volgen. Zo kunnen garantiestoringen een andere route volgen dan reguliere storingen. Geheel geautomatiseerd.

 • Zorgt Ziezodan ook voor mutatieonderhoud?

  Primair houdt Ziezodan zich bezig met reparatie onderhoud. Mutatieonderhoud heeft zeker onze aandacht. Dit staat op onze roadmap maar is nu nog geen onderdeel van het platform.

 • Hoe zorgen jullie voor drukverlaging bij vastgoed onderhoudsmanagers en gemakkelijke aansturing?

  Ziezodan neemt het primaire proces van melden van reparatieverzoeken, het aansturen van onderhoudspartijen en het rapporteren van voortgang uit handen. Vastgoed- en onderhoudsmanagers kunnen middels een realtime dashboard, alle voortgang in de gaten houden. Zodoende wordt hun dagelijkse operationele betrokkenheid verminderd en versimpeld. Ze kunnen meer in de rol van regisseur van onderhoud komen en zijn altijd volledig geïnformeerd.

 • Hoe gaan jullie om met laaggeletterdheid?

  Laaggeletterdheid, taalachterstand en het niet beheersen van de Nederlandse taal is een belangrijk kader geweest in het opzetten van het Ziezodan platform. Door gebruik te maken van simpele bewoordingen en pictogrammen is het platform voor iedereen hanteerbaar. Ook als je de taal niet machtig bent of als je een leek bent op digitaal gebied.

  Er is veel tijd gestoken in het ontwikkelen van de gebruikerservaring. Hier is onderzoek naar gedaan onder allerlei typen gebruikers en deze hebben allemaal zonder problemen een storing kunnen melden.

Wat bewoners zeggen over ons...

Neem contact op

Wil je meer weten over Ziezodan? Neem contact op met onze Business Developer Koen Dons via koen.dons@ziezodan.nl of 06 34 24 95 17.

Niks missen van Ziezodan?

Blijf op de hoogte! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons laatste nieuws, tips en whitepapers rechtstreeks in je mailbox.

Aanmelden
Vestiging Hengelo Haaksbergerstraat 67 7554 PA Hengelo
Vestiging Amsterdam Van der Madeweg 1 1099 BS Amsterdam